lørdag, marts 04, 2006

Costières de Nîmes


Gårsdagens vin er fra Costières de Nîmes beliggende mellem områderne Rhone og Languedoc. Det drejer sig om en flaske

  • Chateau de Nages, Costières de Nîmes Contrôlée, Vieilles Vignes 1999

Vinen er produceret af Michel Gassier, som ejer to vingårde i Nîmes, hhv. Domaine de Molines og Chateau de Nages. Han er kendt som en særdeles omhyggelig og kvalitets bevidst producent og mange af Michel Gassier's vine har høstet anerkendelse verden om.
Denne vin er sammensat af 60% Grenache, 30% Syrah og 10 % Mourvèdre.

Flaskens betegnelse "Vieilles Vignes" refererer til gamle vinstokke, som signalere vin lavet med lavt udbytte og høj koncentration. Der er imidlertid ingen regler for, hvor gamle vinstokkene skal være for at gøre sig fortjent til prædikatet, hvorfor det alene er producentens hæderlighed (eller mangel på samme) der er afgørende for, om der er ekstra kvalitet bag ordene.


Udseende: Klar, dyb mørkrød.
Duft: Tæt umiddelbar duft af søde sorte bær med masser af sort friskkværnet peber som karakterisere mange af vinene fra det sydlige Rhone. Efter yderligere 20 min. kryber desuden en meget lækker duft af mint frem under frugten.
Smag: Saftig frugt med en rest garvesyre, der efterlader en behagelig tørhed i eftersmagen.

Vinen er købt i SuperBest for et par år siden nedsat fra 69,- til 50,-. Den var drikkeklar da, men er afrundet yderlige og holder sig fint på toppen endnu et år eller måske mere.